Ένα ελληνικό app βάζει τέλος στο φαγητό που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
food waste

Ένα ελληνικό app βάζει τέλος στο φαγητό που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται

«Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά food waste στην Ευρώπη και αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας λύσεων στη χώρα μας» εξηγεί ο Χρήστος Κοκκορός, εμπνευστής του Bring it Back. Ας δούμε τι είναι και πώς λειτουργεί.

«To Bring it Back είναι μια εφαρμογή διαχείρισης τροφίμων, διαχειρίζεται τρόφιμα τα οποία είναι φρέσκα σήμερα, αλλά στο τέλος της ημέρας δε θα διατεθούν με αποτέλεσμα να αποσύρονται και να πετιούνται. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου, που αποτέλεσμα έχει να επιβαρύνει το περιβάλλον, να αυξάνει τη σπατάλη φαγητού – food waste και να ενισχύει την παγκόσμια έλλειψη του, με ότι και εάν αυτό συνεπάγεται» μας λέει ο Χρήστος Κοκκορός και συνεχίζει: «Στόχος είναι η κοινότητα της Bring it Back να μεγαλώνει συνεχώς μέχρι να υπάρχει φαγητό για όλους χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

– Πως λειτουργεί;

Δίνουμε λοιπόν μέσω του Bring it Back στα προϊόντα μια δεύτερη ευκαιρία να αγορασθούν από τον καταναλωτή σε μια προνομιακή τιμή, με κοινό στόχο το αμοιβαίο κέρδος τόσο για το κατάστημα, μέσω της μείωσης του food cost, όσο και για τον καταναλωτή μέσω της προνομιακής τιμής αγοράς. Αυτό που καταφέρνουμε τελικά είναι να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο, που βοηθά στη μείωση του food waste και στην προστασία των περιβαλλοντικών πόρων.

– Γιατί είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι την ανάγκη του zero waste;

Η μόλυνση του περιβάλλοντος λόγω του φαγητού που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται έχει αυξηθεί ανησυχητικά. Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά food waste στην Ευρώπη και αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας λύσεων στη χώρα μας. Το Bring it Back δημιουργήθηκε με στόχο να μειώσει αυτή τη σπατάλη και να διώξει την Ελλάδα από αυτήν την αρνητική πρωτιά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί οικολογική συνείδηση στους καταναλωτές και τους δίνει τη δυνατότητα να συμβάλουν στην ιδέα, με επικερδή τρόπο και για αυτούς, επιτρέποντάς τους να αγοράσουν το περισσευούμενο φρέσκο φαγητό, σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή. Η γκάμα επιλογών είναι μεγάλη, από εστιατόρια, καφετέριες έως φούρνους, super market και ξενοδοχεία.

Ένα ελληνικό app βάζει τέλος στο φαγητό που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται IMG 4936 Long 400x600 1
«Η αλληλεπίδραση έχει δύο πυλώνες, τον καταναλωτή και το κατάστημα» λέει ο Χρήστος Κοκκορός.

– Πώς το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος;

Ήδη η ανταπόκριση των καταναλωτών και των καταστημάτων είναι μεγάλη, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την χρησιμότητα του εγχειρήματος.
Η αλληλεπίδραση έχει δύο πυλώνες, τον καταναλωτή και το κατάστημα, δημιουργώντας τo Bring it Back app, η κοινότητας μας ενώνει τα καταστήματα εστίασης με τους καταναλωτές.
Ο καταναλωτής μπορεί να βρει διαθέσιμη την εφαρμογή Bring it Back στα stores (Play – App) για χρήση σε κάθε mοbile συσκευή. Μόλις την εγκαταστήσει, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το είδος καταστήματος, την ώρα που θέλει να αγοράσει τη σακούλα προϊόντων που επιθυμεί από το αγαπημένο – πλησιέστερο του κατάστημα και μια ευχάριστη έκπληξη τον περιμένει όταν θα πάει να την παραλάβει, καθώς το magic box (σακούλα) θα του αναδείξει τι διαφορετικό κρύβει μέσα κάθε φορά.

– Πόσο βοηθάει η τεχνολογία τελικά;

Μεγαλύτερη ανταπόκριση παρατηρείται στις νεαρές ηλικίες, λόγω της ευκολίας χρήσης της τεχνολογίας και της εξοικείωσης με αυτή, παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή στα social media που αποτελούν μια σύγχρονή πηγή γνώσης, μάθησης αλλά και προβληματισμού. Ακόμα όμως και μεγαλύτερες ηλικίες χρησιμοποιούν πλέον την τεχνολογία, όπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Η καθημερινή τριβή αλλά και η δυνατότητα παροχής ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο ενισχύει την ενεργοποίηση σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με την κοινωνία, το περιβάλλον και τη σπατάλη των πόρων της Γης.

-Ας πούμε ότι έχω έναν φούρνο και επιθυμώ να μπω στο BringitBack. Τι πρέπει να κάνω;

Το κατάστημα, αν ήδη κάποιος από την ομάδα της Bring it Back, δεν τον έχει επισκεφτεί, μπορεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας να επικοινωνήσει μέσω του site www.bringit-back.com καθώς και στις επίσημες σελίδες μας στα social, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του και άμεσα θα τον επισκεφτεί η ομάδα πωλήσεων της εταιρείας μας. Κλείνοντας ένα ραντεβού η ενεργοποίηση του είναι πολύ εύκολη, μέσα σε 15 λεπτά θα αποτελεί μέρος της κοινότητας του Bring it Back. Ενεργοποιώντας τον λογαριασμό του, ενισχύουμε την εικόνα του μέσω της εφαρμογής με μια περιγραφή του καταστήματος και φωτογραφίες που επιλέγουμε μαζί! Η διαχείριση είναι πολύ απλοϊκή και με μια μικρή ενημέρωση, ακόμα και κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία, το χρησιμοποιεί μέσω του smart κινητού του, του tablet ή ενός υπολογιστή!

-Νιώθετε ότι αλλάζει κάτι στην αντίληψη των ανθρώπων σε σχέση με αυτό το θέμα;

Σίγουρα, γιατί ο κόσμος σήμερα ενημερώνεται για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της σπατάλης των πόρων της Γης, νιώθει υπεύθυνος να βοηθήσει με κάθε τρόπο που θεωρεί χρηστικό! Εξάλλου όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και ειδικότερα στο τομέα του τρόφιμου και της εστίασης αναδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει και προσπαθούν να μειώσουν ή και να μηδενίσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους.

Πηγή: https://www.in.gr

Bring it back blog

Η μάχη κατά της σπατάλης τροφίμων στο ελληνικό επιχειρείν 

Συνέντευξη στο Fortune Greece… Αν η Ελλάδα κερδίζει επάξια έναν τίτλο, αναμφίβολα είναι αυτός της «πρωταθλήτριας» στη σπατάλη τροφίμων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, όπως αποτυπώνεται

Διαβάστε περισσότερα »
Bring it back blog

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού, σήμερα 29 Σεπτεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού (International Day of Awareness of Food Loss and Waste) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής

Διαβάστε περισσότερα »
Bring it back blog

Βάζουμε τέλος στη σπατάλη φαγητού για την Ελλάδα – Συνέντευξη με τον δημιουργό της Bring it Βack

Αγαπητά minions του Sickman, το ξέρατε ότι η Ελλάδα πετά τις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού στην Ευρώπη, ενώ κατατάσσεται ως τρίτη χειρότερη χώρα παγκοσμίως;; Ω ναι,

Διαβάστε περισσότερα »